Dosadašnji standardni način ugradnje stolarije podrazumjeva ugradnju pomoću specijalnih turbo vijaka kojima se okvir stolarije pričvršćuje na građevinsku konstrukciju te pur-pjene kojom se ispunjava međuprostor između okvira stolarije i zida. Taj međuprostor se iznutra najčešće prekriva gips-vapnenom žbukom, a izvana izolacijskom fasadom.
Upravo u tom međuprostoru, zbog često neadekvatno izvedenog spoja, dolazi do velike koncentracije vlage koja kao vodena para dolazi iz prostora u kojem boravimo. Za ilustraciju, u roku 24 h, kroz otvor fuge širine 1mm i duljine 1m (koja nije paronepropusno izolirana s unutarnje strane) u građevni element – zid kondenzira se otprilike 360g vode! Kondenzacija vlage odvija se na temperaturi od 9,3 stupnjeva celzijusa, a ista često dovodi do pojave plijesni, gljivica, truleži ili čak curenja vode iz zida ispod novougrađenog stolarije. Gljivice uzrokuju iznimno lošu mikroklimu životnog prostora, te mogu biti jako štetne za zdravlje.
Za te pojave se najčešće okrivljuju proizvođači i ugrađivači stolarije, a kao razlozi se navode prevelika propusnost brtvi na stolariji ili neispravno izrađena stolarija.